Svar fra Aftenposten

Som jeg skrev i gårsdagens post, sendte jeg et brev til Aftenposten angående avisens artikkel. Her følger det brevet jeg skrev samt svaret jeg fikk fra Aftenposten, og det svaret jeg sendte tilbake. Saken vil bli oppdatert når jeg får et nytt svar.

***

Hei!

Jeg er forskrekket over en artikkel som Aftenposten publiserte i går under overskriften «Jødiske bosettere banket opp seksåring i Hebron». Jeg har mange spørsmål angående hvordan Aftenposten skjærer alle jødiske bosettere over en kam i den artikkelen. Alle spørsmålene er nevnt i min blogg, som er publisert på http://www.sionblogg.com/2008/11/10/forskrekkelse-en-s%C3%B8ndag-morgen/

Jeg ser med forventning fram mot å få svar på de spørsmålene jeg stiller i bloggen.

Mvh,
Jon Andersen

***

Hei, og takk for henvendelsen din.
Artikkelen er en NTB-artikkel, basert på en AFP-melding så vidt jeg kan se.
Den er en del av den løpende nyhetsdekningen fra Midt-Østen, verken mer eller mindre.
Dersom det kommer nye opplysninger/meldinger som står i motstrid til denne saken, skal vi naturligvis vruke spalteplass på dette også.

Mvh
Frank Gander

***

Hei!

Takk for raskt svar.

Du sier at dere naturligvis vil bruke spalteplass på informasjon som strider mot det som stod i den første artikkelen. Men allerede da dere publiserte artikkelen, var det mye informasjon som var tilgjengelig som dere ikke trykket, som f.eks.:

1. Det virker som om den seks år gamle gutten er det eneste øyenvitnet til situasjonen. Så langt har jeg ikke sett noen medier som hevder at det finnes andre øyenvitner.

2. De som skal ha angrepet gutten, skal selv ha vært barn. Det er dermed direkte misvisende å skrive «Jødiske bosettere banket opp seksåring i Hebron».

3. I løpet av de siste 2000 årene er jødene ofte blitt beskyldt for barnemord av forskjellige antisemittiske grupper, men uten at de antisemittiske gruppene noensinne har klart å bevise anklagelsene. Dette er også noe som burde ha vært nevnt i artikkelen, spesielt siden den ble publisert på minnedagen for Krystallnatten.

Du svarte dessverre ikke på mange av de spørsmålene som jeg stilte i bloggen, men la meg komme med et direkte spørsmål her:

La oss si at dere hadde fått en artikkel fra NTB med overskriften «Afrikanere banket opp seksåring», som var basert på en historie der en hvit amerikansk seksåring, som var etterkommer etter Ku Klux Klan-ledere, hevdet at fire svarte barn hadde banket ham opp, ville dere da ukritisk ha publisert den artikkelen uten å sjekke først om det virkelig var sant? Hvis ikke, hvorfor publiserer dere da en lignende artikkel om jøder?

Jeg ser fram mot et svar.

Mvh,
Jon Andersen