Ukens bilde nr. 1

I går var det valg på nye borgermestre over hele Israel. Bildet viser en arabisk kvinne, med israelsk statsborgerskap, som er på vei for å stemme i den koselige arabiske byen Abu Ghosh i nærheten av Jerusalem. Abu Ghosh var en av de få arabiske byene der befolkningen ikke gikk til krig mot jødene i 1948. I dag nyter innbyggerne godt av dette. De har større politisk, religiøs og økonomisk frihet enn de fleste andre arabere i Midtøsten.

Arabisk kvinne på vei til valglokalet

Det mest omstridte valget var selvfølgelig i landets hovedstad, Jerusalem. De to viktigste kandidatene var den ortodokse Meir Porush og den sekulære Nir Barkat. Mange av Jerusalems sekulære innbyggere var redde for at en seier for Porush ville bety at de jødiske haredim ville få altfor stor makt i byen. Mange av de religiøse innbyggerne var derimot redde for at Barkat, som tidligere har gitt sin støtte til homoseksuelle parader i Jerusalem, ville vende Jerusalem altfor langt den verdslige veien. Resultatet ble at Barkat vant 52 prosent, mens Porush fikk 43 prosent av stemmene.