Jøde lider fordi terrorister blir godt behandlet

Gilad Shalit, en israelsk jøde som ble kidnappet av Hamas for to og et halvt år siden, lider fordi Israel behandler terrorister bedre enn de strengt tatt trenger.

Chaim Glick, som er direktør for Bar Ilan University, sa i en tale i går: «Den viktigste grunnen til at vi ikke har lykkes i å føre Shalit tilbake er de gode forholdene som blir gitt til de fangene i Israel som er dømt for forbrytelser som har med sikkerhet å gjøre.»

Han mente at palestinske mordere og terrorister ikke har særlig grunn til å forsøke å bli frigitt siden de blir behandlet så bra, skriver Israel National News.

Glick forklarte videre at terroristene i israelske fengsler får bedre behandling enn det de har krav på ifølge internasjonal lov. De får tilgang på kabel-TV, aviser, får se familiene sine, får holde barna sine, får kjøtt og fisk i maten, får spesielle måltider ved høytidene, og de kan studere ved Open University. De mottar også penger fra Hamas eller andre terrororganisasjoner, og for disse pengene kan de kjøpe seg godterier og andre ting i fengslets kantine.

Glick mener videre at hvis Israel bare hadde gitt terroristene det minimum som de har krav på ifølge internasjonal lov, ville det være lettere å legge press på Hamas for å frigi Shalit.