Turismen blomstrer i Betlehem

Turismen når nye høyder i de PLO-kontrollerte områdene, og spesielt i byene Betlehem og Jeriko.

Kristne turister på pilegrimsferd i Israel

I løpet av årets ni første måneder fikk Betlehem besøk av 96,5 prosent flere turister enn i samme periode i fjor, og Jeriko fikk besøk av 42,3 prosent flere enn i fjor. De to arabiske byene har tatt imot totalt 1 123 000 turister fra januar til september i år.

De aller fleste som besøker de palestinsk-kontrolllerte områdene, er kristne pilegrimmer. De israelske myndighetene forventer seg at to millioner kristne vil besøke Israel i løpet av dette året, og halvparten av dem er pilegrimmer.

Det israelske turistdepartementet og de palestinske turistmyndighetene samarbeider for å gjøre det enklere for turister å reise mellom Jerusalem og Betlehem. Den israelske turistministeren Ruhama Avraham-Balila sier i en pressemelding at turismen stimulerer til økonomisk vekst, og derfor er det en utfordring og av felles interesse for både israelere og palestinere. «Vi har klart å gjenopprette en følelse av trygghet for turister i Israel, og nå må vi jobbe sammen for å markedsføre turistattraksjonene i Israel og de palestinske selvstyremyndighetene som attraktive og tiltrekkende», sier turistministeren.

Snart står julen for døren, og da er det ventet at store skarer med kristne kommer til å besøke Jesu fødeby.