Flere vil immigrere til Israel

Flere jøder ønsker å immigrere til Israel på grunn av den økonomiske krisen i verden.

Nordamerikanske immigranter blir ønsket velkommen på Ben Gurions flyplass utenfor Tel Aviv.

Jewish Agency melder at de har sett en dramatisk økning i antallet jøder som ønsker å immigrere til Israel. Som et svar på krisen, vil Jewish Agency og departementet for absorpsjon av immigranter arrangere seminarer i Nord-Amerika, Storbritannia og Frankrike for å hjelpe potensielle immigranter å finne jobb i Israel. Israelske eksperter vil undervise om jobber, skatter, det israelske helsevesenet og utdannelse i Israel, skriver Israel National News.

Statistikken viser også at flere og flere israelere vender tilbake til landet etter å ha bodd flere år i utlandet.

Selv om den økonomiske krisen har påvirket hele verden, har Israel så langt klart seg relativt bra i sammenligning med andre nasjoner. I løpet av 2008 har den israelske valutaen, New Israeli Shekel, steget i verdi fra 1,41 norske kroner til 1,81 norske kroner.