Paven begynner å forberede seg på en israeltur

En delegasjon fra Vatikanet har i dag sittet i møter i presidentboligen i Israel for å forberede for pave Benedikt XVI sitt kommende besøk til Israel.

Pave Benedikt XVI

En spesiell delegasjon fra Vatikanet med ansvar for å forberede pave Benedikt XVI sine offisielle reiser over hele verden har i dag, onsdag, sittet i møter med den israelske presidentens generaldirektør Efrat Duvdevani og andre høyere israelske tjenestemenn. Pave Benedikt XVI har planer om å besøke Israel i 2009, melder den israelske statsministerens talskvinne, Ayelet Frish.

Da Israels president Shimon Peres besøkte Italia i september 2007, inviterte han paven til å besøke Israel og sa at det vil være en stor ære for Israel å være vertskap for paven. Den gangen svarte paven at han ville være glad for å kunne besøke Israel, og i ettertid har president Peres sendt en offisiell invitasjon til paven.

«Israel legger stor vekt på besøket og forbereder seg på å motta pave Benedikt XVI med fulle seremonier og offisielle hendelser som vil styrke båndene mellom Staten Israel, Den hellige stol og hele den kristne verden», sier presidentens talskvinne.