Arbeiderpartiet bykser fram etter Baraks oppførsel i Hebron

Det israelske Arbeiderpartiet har gjort store byks oppover på meningsmålingene etter at partiets leder, forsvarsminister Ehud Barak, kastet nesten 20 jødiske familier ut av et hus i Hebron i forrige uke.

Ehud Barak
Arbeiderpartiets leder Ehud Barak

Flere israelske kommentatorer, blant annet dr. Ron Breiman, anklaget Barak i forrige uke for å ha utført en «aggressiv og uklok evakuering av huset i Hebron» nettopp fordi han ville redde Arbeiderpartiet. I en artikkel i Ynetnews sammenlignet Breiman forsvarsministerens oppførsel i Hebron med kosakkenes antisemittisme i Russland. «Der var det et tilfelle av «slå jødene og frels Russland», og her var det et tilfelle av «slå jødene og redd Arbeiderpartiet»», skrev Breiman.

Dagen etter at Barak kastet ut familiene lanserte Arbeiderpartiet fire nye plakater i valgkampanjen, skriver IMRA. De fire plakatene viser et bilde av Barak med fire forskjellige tekster: «Ikke en venn.» «Ikke sympatisk.» «Ikke snill.» «Ikke motepreget.»

I dagene før episoden i Hebron fikk Arbeiderpartiet mellom seks og åtte mandater i forskjellige meningsmålinger, men denne uken får partiet mellom 11 og 15 mandater i fem forskjellige meningsmålinger.