«Rasisten» Lieberman

Norske journalister tråkker i salaten igjen.

Avigdor Lieberman. Foto: US State Dept.

I løpet av de siste dagene har mange norske aviser skrevet om hvordan det israelske «rasistiske» og «fascistiske» partiet Israel Beiteinu (Israel vårt hjem), som angivelig ønsker å rense Israel for arabere, fikk 15 mandater i Knesset. Jeg vet ikke om de skriver dette fordi de ikke vet hva sannheten er, eller om de vi lyve for sine lesere.

Sannheten er imidlertid den at en av de 15 representantene som nå har fått plass på Knesset på partiets liste, er en druser ved navn Hamad Amar. Og partiets gode resultater i det siste valget er delvis på grunn av at en del israelske arabere faktisk stemte på dette såkalte «rasistiske» partiet. Uten de arabiske stemmene ville partiet hatt ett mindre mandat.

Det skal også tilføyes at både Likud og Kadima fikk ett mandat hver på grunn av arabiske stemmer.