Med venner som dere…

Palestinernes venner i Uppsala har gått sammen for å gi palestinerne et bedre liv.

I dag leste jeg på hjemmesiden til UNT (Uppsala Nya Tidning) at ungdomsorganisasjonen til det svenske Vänsterpartiet (som tidligere het Vänsterpartiet Kommunisterna, og som hvis mulig er enda mer ekstreme enn SV) har arrangert en konsert i Uppsala for å støtte palestinerne. Avisen forklarte at på konserten samlet de inn penger som skal gå til medisinske formål blant palestinerne. Skandinaviske massemedier har jo skrevet side opp og side ned om hvor dårlig det står til med det palestinske helsevesenet, så det er forståelig at palestinernes venner vil gi en slant til denne saken.

Avisen forteller videre at det kom 100 personer på konserten, og de samlet inn den nette sum av 3112 svenske kroner. Med andre ord ga de i gjennomsnitt 31 svenske kroner per person. Det er omtrent nok til å kjøpe en pakke plaster.

Det er verdt å merke seg at når det arrangeres demonstrasjoner mot Israel i Uppsala, så stiller mange hundre mennesker opp og skriker alt det de kan om hvor fryktelig Israel behandler palestinerne. Men når de får en mulighet til å hjelpe palestinerne selv, så klarer de bare å samle 100 personer, som gir 31 svenske kroner per person. Med venner som dette trenger palestinerne ingen fiender.

Miro Anter, som er ordstyrer for Ung Vänster i Uppsala län, sa at han var meget glad for det som skjedde denne kvelden. «Det var en lyckad kväll. Det kom över 100 personer och insamlingen gick fantastiskt bra. Det är ett tecken på att ungdomar är solidariska», sa Anter.

Til sammenligning skal det sies at Israel har donert haugevis av penger til palestinerne gang på gang de siste 16 årene. For eksempel i oktober 1993, kort tid etter at Prinsipperklæringen ble undertegnet, donerte Israel 25 millioner dollar til palestinerne.

Undertegnede, som absolutt ikke er noen rik mann, og som betrakter seg selv som en israelsvenn, har bidratt med langt mer til den palestinske økonomien enn det deltagerne på støttekonserten klarte å bla opp med.