Bryllupsmirakelet i Haifa

Asael Lubotzky ble alvorlig såret i krigen i Libanon i 2006, men som ved et mirakel kunne Asael stå på egne bein da han giftet seg i Israel i begynnelsen av juni.

Asael Lubotzky knuser glasset
Asael Lubotzky knuser glasset under bryllupsseremonien mens bruden ser på. (Foto: Still Waters Photography)

Løytnant Asael Lubotzkys stridsvogn ble truffet av en panservernsrakett under krigen i Libanon i juli 2006, og han hadde alvorlige brannskader og skader på begge beina. Alle legene som behandlet løytnanten ute på feltet og på veien hjem til Israel, trodde at de ville bli nødt til å amputere høyrebeinet hans, men dr. Alexander Lerner på Rambam-sykehuset i Haifa var ikke enig.

Da Lubotzky ankom sykehuset, ble han sendt rett inn på operasjonssalen, der Lerner og professor Michael Soudry forsøkte å redde beina hans. Men denne første operasjonen var bare første skritt i en lang prosess. I løpet av den kommende tiden måtte soldaten gjennom mer enn 20 ortopediske og kosmetiske operasjoner.

Lubotzky forteller at dr. Lerner allerede fra begynnelsen av var optimistisk. «Han hadde tro på at han kunne redde beinet mitt og at en dag ville han få se hvordan jeg ville knuse glasset i bryllupet mitt,» sier løytnant Lubotzky med henvisning til et gammelt jødisk rituale. I alle jødiske bryllup legger man et glass på gulvet, og brudgommen knuser glasset under foten til minne om templets ødeleggelse. Og det var nettopp legens håpefulle ord som hjalp Lubotzky i den vanskelige perioden han gjennomgikk.

For to år siden begynte han dessuten å studere medisin for å bli lege selv, ettersom han ble inspirert av kontakten med dr. Lerner på Rambam-sykehuset, og for ett og et halvt år siden traff han en ung dame ved navn Avital Shimal.

I vår fikk dr. Lerner en telefon fra Lubotzky, som minnet ham om det legen hadde sagt om å være tilstede på bryllupet hans. Og den 7. juni i år kom den store dagen da Asael Lubotzky kunne stå på sine egne bein og knuse glasset med høyre bein mens bruden sto ved hand side og så på. Og senere under festen kunne Lubotzky til og med ta noen dansetrinn da brudens og brudgommens familie og venner feiret bryllupet med braks og bram. Mirakelet var et faktum.