Nytt kjøpesenter i Jenin

Innbyggerne i den palestinske byen Jenin kan nå handle på et nytt luksuriøst kjøpesenter i utkanten av byen.

Jenin
Byen Jenin i Samaria

Et nytt luksuriøst kjøpesenter ved navn Hirbawi Home Center åpnet dørene sine utenfor den byen som i mange år har vært «hovedstaden» for terroristene i Samaria.

Ifølge HaAretz kostet det fem millioner dollar å bygge det nye kjøpesenteret, som har fem etasjer. På senteret kan man kjøpe mange luksusgjenstander som det vanligvis er vanskelig å få tak på i de arabiske byene i Judea og Samaria, slik som plasma-TV, espressomaskiner og moderne møbler.. Butikken er blitt så godt mottatt at eieren har planer om å bygge fire nye kjøpesentre i fire andre palestinske byer.

«Mange mennesker i de okkuperte territoriene har penger men de har ingen steder de kan bruke dem hvis de vil ha kvalitet,» sier kjedens daglige leder, Ziad Turabi, til HaAretz.

Byen Jenin, som har vært et senter for de palestinske terroristene, har vært en mye roligere by de siste to årene. Abu Tarik, en palestinsk offiser med ansvar for Jenin, mener at en grunn til at Jenin kan vokse økonomisk er den israelske hæren, som er blitt «mye mindre voldsom» i sine operasjoner på den såkalte vestbredden. En palestiner, som bevitnet hvordan broren hans ble arrestert av israelske soldater, kommenterte: «De er veldig milde nå for tiden. De kommer stille, banker på døra og sier høflig: ‘Hæren, vær vennlig å åpne!’»