Politimann fra Gaza ber om israelsk beskyttelse

En palestinsk politimann fra Gazastripen har bedt om å få bli i Israel

Gaza by
Byen Gaza

En palestinsk politimann, som sitter i den israelske arresten, har bedt om å få bli værende i Israel fordi han er redd for å reise tilbake til Gazastripen, skriver Ynetnews.

Den 24 år gamle politimannen snek seg inn i Israel fordi Hamas angivelig skal være etter ham. Både politimannen, broren og faren hans står på en dødsliste fordi de skal ha vært trofaste mot de palestinske selvstyremyndighetene, og han flyktet til Israel etter at personer fra Hamas angrep og skjøt mot ham.

Da han kom til Israel, ble han arrestert og dømt til ett år i fengsel for å ha krysset grensa ulovlig. Men nå som tiden er kommet for at han settes fri igjen, er politimannen redd for å reise tilbake til Gaza, og han har derfor søkt om flyktningestatus i Israel eller rett til å flytte til en by i Judea eller Samaria.