Israel øverst på FNs kritikkliste

FN fordømte Israel mer enn noe annet land i 2008.

FN-flagget
Forente Nasjoners flagg

En oversikt som er satt sammen av EYE on the UN viser at Israel lå på toppen blant de landene som ble fordømt av FN for angivelige brudd på menneskerettighetene i 2008.

Israel ble kritisert for 120 angivelige brudd på menneskerettighetene, mens land nummer to på listen, Sudan, «kun» ble kritisert for 47 brudd på menneskerettighetene. Kongo-Kinshasa kom på tredjeplass med 37 brudd, og Myanmar lå på fjerde plass på listen med 32 brudd på menneskerettighetene. Dette betyr at Israel ble kritisert oftere enn land nummer to, tre og fire sammenlagt.

Land som tradisjonelt har vært beryktet for en mangel på respekt for menneskerettighetene, slapp lettere unna. Kina ble kritisert for 19 brudd, Russland for 18 brudd, Iran for 17 brudd, Pakistan for 14 brudd, Syria for ti brudd, Nord-Korea for åtte brudd og Hviterussland ble kritisert for seks brudd på menneskerettighetene.

FN har rettet kritikk mot Israel selv om israelske arabere har de samme sivile og politiske rettigheter som israelske jøder har, og på mange måter har israelske arabere større frihet og flere menneskerettigheter enn araberne i araberlandene rundt omkring Israel.