Mer enn 100 raketter på fem måneder

Palestinerne har skutt 106 raketter og 65 granater mot Israel siden krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen opphørte for fem måneder siden.

Qassam-raketter i Sderot
Qassam-raketter som er blitt skutt mot Sderot. (Foto: Marek Peters, GNU Free Documentation License 1.2)

Siden 20. januar i år har palestinske terrorgrupper på Gazastripen skutt 106 raketter og 65 granater mot israelske byer og landsbyer, melder Intelligence and Terrorism Information Center.

De fleste av dem ble skutt i løpet av de første to månedene. Så langt i juni har terroristene «kun» skutt en rakett mot Israel.

Samtidig har Hamas styrket grepet sitt over Gazastripen, og islamiseringen pågår med uforminsket styrke. I forrige uke begynte innenriksdepartementet å skrive en «guide for den islamistiske politimannen» for å skape et system av islamske regler og lover som skal kontrollere politiets aktiviteter.

For noen dager siden stengte Hamas dessuten dørene til den palestinske avisen As-Subeh, og sjefredaktør Sari Al-Qudweh ble arrestert, melder Maan News.

Politiet foretok et raid både på kontoret og hjemme hos sjefredaktøren, og flere dokumenter og datamaskinene hans ble konfiskert. Al-Qudweh er dessuten ikke den første journalisten som er blitt arrestert de siste månedene.

Det «moderate» Fatah har på sin side arrestert viseborgermesteren i Nablus, som er knyttet til Hamas, og 40 andre politikere.