Iran testet rakett som kan nå Europa

Iran har i dag testet en rakett som kan nå Europa.

Irans flagg
Det iranske flagget

Iran har i dag testet en Shahab-3 rakett, som kan nå Israel, amerikanske baser i Midtøsten og deler av Europa, melder VG.

Shahab har en rekkevidde på cirka 2100 kilometer, men Iran holder også på med å utvikle raketter som har en mye lengre rekkevidde. Shahab-5 og Shahab-6 skal ifølge forskjellige kilder ha en rekkevidde på mellom 3000 og 10.000 kilometer.

Fra Teheran til Oslo er det cirka 4000 kilometer. Fra Teheran til Washington er det cirka 10.000 kilometer.

Nå burde det begynne å demre for europeerne at det iranske atomvåpenprogrammet ikke bare er en trusel mot Israel og jødene, men at det faktisk er en trusel mot hele Europa. Mange i økonomisk framgangsrike emirater som Dubai og Abu Dhabi, men også arabere i andre land, skjelver i buksene på grunn av den iranske trusselen. Men Europa sover. Vil vi våkne før det er for seint?