Hvorfor skal Norge gjøre slikt?

Israels utenriksminister er opprørt over at Norge gir etter for antisemittismen.


Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Matty Stern, US Embassy Tel Aviv.)

I dagens Vårt Land kan vi lese at Israels utenriksminister Avigdor Lieberman i forrige uke beskyldte Norge for antisemittisme i et møte med Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Og det er ikke rart. For andre gang i løpet av et halvt år har Støre sittet pent og lyttet til hvordan Irans president Mahmoud Ahmadinejad har liret av seg sine antisemittiske tirader. Det skjedde både under den såkalte Durban II konferansen i Geneve i april i år, og i Generalforsamlingen i FN i forrige uke.

I Geneve i april, valgte de fleste europeiske land å enten boikotte konferansen helt og holdent, eller så gikk de ut mens Ahmadinejad talte. I New York i forrige uke, valgte de fleste å gå ut, men Norge ble sittende.

Italias regjering med Silvio Berlusconi i spissen var faktisk den første europeiske regjeringen som valgte å boikotte Durban II. Berlusconi våget å gjøre det som Norges statsminister, Jens Stoltenberg, ikke våget å gjøre, å stå opp mot antisemittismen.

Norge er også et av de ytterst få landene som har diplomatisk kontakt med Hamas, en palestinsk terrororganisasjon som baserer sitt liv og lære på nøyaktig det samme som Al Qaeda står for. Hamas vil blant annet bygge opp en arabisk superstat der kvinner mer eller mindre vil bli mennenes slaver, der alle homoseksuelle vil bli halshogget, og som etterhvert ønsker å vinne herrevelde over hele verden.

Hvorfor er det nettopp den norske regjeringen som er så blinde at de ikke ser farene ved dette?