Palestinsk statsråd: Auschwitz bedre enn israelske fengsler

En viseminister i den palestinske regjeringen har anklaget Israel for å behandle palestinske fanger verre enn det jødiske fanger ble behandlet i Auschwitz.


En ovn der jødiske fanger ble kremert i Auschwitz

En viseminister i de palestinske selvstyremyndighetene hevdet på et TV-program at palestinske fanger i israelske fengsler får dårligere behandling enn hvordan jødene ble behandlet i utryddelsesleiren Auschwitz.

«Forholdene for våre palestinske fanger er verre enn i nazistenes Auschwitzer, der jødiske fanger ble holdt,» sa Ziad Abu Ein på et TV-program den 6. oktober, ifølge Palestinian Media Watch.

Minst seks millioner jøder ble regelrett utryddet i nazistenes Holocaust mellom 1933 og 1945. Cirka en og en halv million av disse ble gasset i hjel og kremert i utryddelsesleiren Auschwitz-Birkenau. Israel har per i dag ikke henrettet en eneste palestinsk fange som har sittet i et israelsk fengsel. Noen palestinske fanger har til og med benyttet tiden i israelske fengsler til å studere og skaffe seg en universitetsutdannelse.

Dette er ikke første gang som en offisiell representant for de palestinske selvstyremyndighetene har sammenlignet Israel med nazistene. Ifølge Palestinian Media Watch har dette skjedd mange ganger tidligere, blant annet den 17. april i år da en artikkel i avisen Al-Hayat Al-Jadida hevdet at israelske fangevoktere utfører medisinske eksperimenter på fanger på samme måte som den beryktede nazi-doktoren Josef Mengele.