Paven og muslimske terrorister

«Vi skal slåss på lørdag og deretter på søndag!»

I flere tiår, når palestinske mobber har samlet seg for å protestere mot Israel, har de ropt ut sitt beryktede slagord om å kjempe på lørdag og søndag: «Vi skal slåss på lørdag og deretter på søndag!»

Hvis du lurer på hva dette kampropet betyr, er det bare å se på de tre monoteistiske religionenes helligdager. Den muslimske helligdagen er på fredag, den jødiske helligdagen er på lørdag, og den kristne hviledagen er på søndag. Det er dermed åpenbart hva slagordet betyr: «Først skal vi kjempe mot jødene, og så skal vi slåss mot de kristne.»

Og det er nettopp dette som muslimske terrorgrupper slik som Fatah, den største fraksjonen innenfor PLO, har gjort. Da den israelske hæren ble kastet ut fra Betlehem, byen der Jesus ble født, og Fatah ble utnevnt til å styre over Davids eldgamle hjemby, begynte de umiddelbart å forfølge de kristne i den byen. Jeg har dokumentert noe av den forfølgelsen i min bok «Hvem bryr seg om palestinerne», men kort sagt kan man si at det nesten ikke finnes kristne igjen i Betlehem etter at Fatah har styrt byen i nesten 20 år.

Dette Fatah har nylig slått lag med Hamas i en samlingsregjering. Hamas er en islamsk fundamentalistisk terrororganisasjon som ønsker å etablere en islamsk stat med sjaria-lover. Kristne innbyggere i en tiltenkt palestinsk stat under Hamas’ styre, vil antagelig få det enda tøffere enn de kristne i Betlehem under Fatahs styre.

Den samme forfølgelsen mot kristne pågår på mange plasser i Midtøsten og i Afrika. Vestlige massemedier har skrevet en god del om den terroren som Boko Haram har utført mot kristne i Nigeria. Nylig har vi også fått lese ganske mye om hva ekstremistene i ISIL har begått av grusomheter i sine kamper med de kristne i Syria og Irak. Kristne samfunn er blitt massakrert, og individer er blitt korsfestet i ISILs kamp for å opprette en islamsk stat i Levanten. Slike grupper som Hamas, Boko Haram og ISIL står sammen i et felles mål om å opprette en salafistisk islamisk stat under en kalif.

Dette er bare en av grunnene til at jeg var sjokkert over at lederen for den største kristne kirken på jorda, den romerske pave Frans, inviterte en av disse terroristene til å komme og be til Allah i Vatikanet.

I tillegg til det åpenbare problemet som det innebærer når man inviterer noen til å praktisere avgudsdyrkelse på kirkens område, har paven faktisk forrådt de kristne i Midtøsten og Afrika når han slår lag med muslimske terrorister på denne måten. For en muslimsk terrorist er dette et bevis på at de kristne er svake og at de fortjener å være dhimmier under en islamsk stat.

La meg skrive dette klinkende klart: Midt i en forferdelig forfølgelse av kristne i Midtøsten og Afrika velger den romerske paven faktisk å be sammen med lederen for den best beryktede mulimske terrororganisasjonen: Mahmoud Abbas fra Fatah og PLO, den terrororganisasjonen som har kastet utallige kristne ut av Betlehem.

Folk som konverterer til romerkirken snakker ofte om kirkens syn på enhet som en av årsakene til at de vil bøye seg for paven. Problemet er bare det at når romerkirken velger å ha en slags enhet med muslimske terrorister, så forråder de samtidig de kristne i Betlehem, Syria, Irak og Nigeria.

Er det virkelig en slik enhet som Jesus ba om i Johannes 17,20-21?