Jeg protesterer mot krigsforbrytelser i Gaza!

Jeg vil herved legge inn en sterk protest mot de krigsforbrytelsene som for tiden pågår mot palestinerne på Gazastripen!

Jeg er en av veldig mange nordmenn som er sjokkert over de krigsforbrytelsene som har rammet palestinske arabere på Gazastripen de siste par ukene. Det er virkelig sjokkerende å lese om alle de lidelsene som sivile palestinere må gjennomgå på grunn av de krigsforbrytelsene som rammer dem.

Når jeg sier «krigsforbrytelser», tenker jeg først og fremst på det faktum at Hamas, som har kontrollen over Gazastripen, med viten og vilje har skjult rakettbatterier og andre våpen midt blant sivile hus, og at de ofte har brukt sivile palestinere som menneskelige skjold i kampen mot Israel.

Regel nummer 97 på Røde Kors’ sin liste over internasjonal humanitær lov sier klart og tydelig: «Bruken av menneskelige skjold er forbudt.»

Hamas har konstant benyttet seg av denne krigsforbrytelsen i konflikten med Israel. Hamas har blant annet benyttet Gazas Al Wafa-sykehus som base for terrorister, oppbevart raketter i en skole drevet av FNs flyktningeorgan UNRWA, og angrepet israelske soldater med et skytevåpen i den ene hånda og en baby i den andre hånda.

Noen av mine lesere vil nå kanskje komme med en innvending: «Men det er jo et faktum at Hamas vant det siste valget som ble holdt på Gazastripen i 2006. Og de som stemte på Hamas, visste godt og vel hva Hamas stod for. De visste at Hamas ønsket å slåss mot Israel, og de visste allerede da at Hamas ikke har noen motforestillinger mot å bruke menneskelige skjold. Alt dette sier Hamas klart og tydelig i sitt eget charter. Og siden en majoritet av palestinerne allikevel stemte på Hamas, så må det vel være i orden at Hamas faktisk gjør det de lovte at de ville gjøre?»

Svaret på denne påstanden er et rungende nei. Det er ikke i orden å bryte mot menneskerettigheter selv om et flertall av velgerne sier at du får lov til å gjøre det! Dermed har ikke Hamas lov til å bruke menneskelige skjold selv om en majoritet av de palestinske araberne faktisk stemte for en slik politikk.

Jeg vil også protestere mot hvordan norsk massemedia har behandlet dette spørsmålet.

Rapportene i norske massemedier har generelt hatt en tone som gir inntrykk av at Israel ikke bryr seg om at sivile palestinere dør fordi Israel bare bryr seg om sin egen sikkerhet. Samtidig nevner de ikke med ett eneste ord at dette faktisk er en bevisst strategi fra Hamas sin side for å legge press på Israel.

Et eksempel på dette er en artikkel fra NRK ved navn «Åpenbart at vi måtte gå inn og rydde opp». Ingressen i denne artikkelen lyder: «Kun 16 prosent av de mer enn 635 drepte palestinerne på Gazastripen var medlemmer av militante grupper. Men de religiøse jødene NRK møter i Israel ofrer de sivile palestinerne ingen tanker.»

Når man leser dette, får man inntrykk av at «de religiøse jødene» overhodet ikke bryr seg om sivile palestinere. NRK kommer med en slik uhyggelig påstand selv om de ikke en eneste gang i artikkelen faktisk stiller et direkte spørsmål til «de religiøse jødene» som de intervjuer, om de bryr seg om sivile palestinere eller ikke.

Samtidig unnlater NRK å kritisere Hamas fordi de benytter sivile palestinere som menneskelige skjold.

Hvis vi skal få en slutt på denne katastrofen for de sivile palestinerne, må vi legge press på Hamas slik at de slutter å begå krigsforbrytelser mot sin egen sivile befolkning. Men det som norske massemedier ofte gjør, er dessverre å oppmuntre Hamas til å fortsette med denne taktikken.