Vi lever i alvorlige tider

De hendelsene som skjer nesten hver eneste dag, er ei vekkerklokke for kristne om at vi lever i alvorlige tider.

Denne uka er det to hendelser som kan tyde på at demokratiet holder på å svekkes her i verden.

Den første hendelsen har å gjøre med EU. Helt fra begynnelsen av har EU vært et prosjekt der makten er blitt tatt fra folket og gitt til politikere og byråkrater i Brussel og Strasbourg. Og selv om det er veldig lett å forstå at EU – og spesielt forsøket med en felles valuta – har vært en katastrofe for flere europeiske land, nekter folkene i Brussel å gi seg, og det er en veldig god grunn til det.

Du forstår det at mange av disse EU-toppene får mye høyere lønninger enn det de kunne ha drømt om fra sine egne hjemland, og de betaler lite eller ingen skatt. Så de vil naturligvis kjempe innbitt mot forslag om å svekke eller oppløse EU eller eurosonen. Det er grunnen til at de mer eller mindre tvinger Hellas til å ta opp mer og mer gjeld, og tvinger grekerne til større og større fattigdom, fordi det beskytter deres egen rikdom.

Og denne uka tok EU et nytt dramatisk skritt mot å eliminere demokratiet, da EU bestemte seg for å tvinge individuelle stater til å ta imot et visst antall flyktninger. Historisk har EU bare gått videre med planer som alle medlemsstater har vært enige i, men denne bosetningsplanen for flyktninger betyr at dette ikke lenger er tilfelle. Fra nå av kan EU tvinge «opprørske medlemmer» til å underkaste seg EU sin standard.

Den andre hendelsen har med FN å gjøre, der demokratiet vil lide et nytt nederlag. Denne kommende helgen vil FN vedta sin «2030 Agenda for holdbar utvikling», og programmet høres nesten ut som planer på en verdensregjering. Til og med paven skal tale for FN denne helgen. Agendaen vil blant annet handle om økonomi og skatter, og for første gang i historien kan vi få globale skatter. Men de vitenskapsmennene som er blitt rike på grunn av sin klimaforskning, vil antagelig bli enda rikere.

Dette er virkelig alvorlige tider.

La oss alle omvende oss, for himmelriket er kommet nær!