Flaks i uflaksen for Sverige

De siste ukene har Sverige vært hjemsøkt av en stor mengde skogbranner. Den blå linja i figuren her ovenfor viser hvor mye skog som vanligvis brenner ned i løpet av ett år i Sverige (et gjennomsnitt for 2008-2017), og den røde linja viser hvor mye skog som har brent ned i år. Hvem som helst kan se at dette har vært et katastrofeår for Sverige.

Men samtidig har Sverige hatt flaks i uflaksen, for Sverige har fått usedvanlig mye hjelp fra andre europeiske land – slik som Norge, Italia, Polen, Frankrike og Portugal – med å slokke skogbrannene. Og hvorfor har de andre europeiske landene vært i stand til å hjelpe Sverige så mye? Svaret finner vi i figuren nedenfor her.

Den blå linja i denne figuren viser hvor mye skog som vanligvis brenner ned innenfor EU i løpet av ett år (et gjennomsnitt for 2008-2017), mens den røde linja viser hvor mye skog som har brent ned i EU dette året. Med andre ord: For EU som helhet har det denne sommeren vært omtrent bare halvparten så mye skogbranner som i et gjennomsnittlig år.

Denne nyheten kommer du selvfølgelig aldri til å finne på NRK eller andre kanaler som hele tiden serverer alarmistisk propaganda om verdens klima.

(Notis: Begge figurene er hentet fra hjemmesiden til EUs European Forest Fire Information System, som er tilgjengelig på effis.jrc.ec.europa.eu.)